homeopaat zoeken

Interview: Marion van Hilten (Homeopathisch arts)

Homeopathievergelijker.nl sprak Marion van Hilten, homeopathisch arts in Angerlo/Doesburg. Wij vroegen haar naar haar mening over de website en wat zij denkt dat de site patiënten en homeopathisch artsen oplevert: 

 

Wat was uw eerste reactie op Homeopathievergelijker.nl?

 “Ik vond het meteen een goed initiatief omdat websites als deze de markt voor homeopathie meer transparant maken wat de kwaliteit van behandelingen alleen maar ten goede komt. Slecht functionerende homeopaten in wat voor opzicht dan ook worden op deze manier bovendien eerder ontmaskerd. Ik ben blij dat er alleen erkende homeopaten op de website vermeld worden die aangesloten zijn bij een officiële beroepsvereniging.”

 

Wat hebben patiënten hieraan?

“Mensen lezen graag ervaringen van andere patiënten. Die informatie kan wellicht de drempel voor hen verlagen om naar een homeopaat te gaan. Daar komt natuurlijk bij dat patiënten zo minder snel bij een slecht functionerende homeopaat of homeopathisch arts terecht komen. Ik denk dat zaken zoals slechte sociale vaardigheden of ongepast gedrag op deze manier eerder aan het licht komen. En ook eventuele specialisaties van homeopaten zoals ADHD, autisme en niet toxische tumortherapie kunnen op Homeopathievergelijker.nl duidelijker zichtbaar gemaakt worden. Zo weten patiënten beter waar ze passende hulp kunnen vinden.”

 

En wat betekent Homeopathievergelijker.nl voor uw collega’s?

“Ik hoop dat deze site hen stimuleert om hun diensten te verbeteren. Eventuele negatieve feedback kan snel opgepakt worden en men weet waarop gelet moet worden. Dat heeft natuurlijk alleen maar weer positieve gevolgen voor de patiënten.”

 

Wat vindt u van de opbouw van de website?

“Het is een overzichtelijke website en de vergoedingen voor homeopathie van de verschillende zorgverzekeraars zijn snel en makkelijk te vinden. Hopelijk is het voor de verzekeraars ook een prikkel om hun vergoedingen te verbeteren als ze zien dat hun concurrenten meer vergoeden.”