homeopaat zoeken

Homeopathie behandeling

Het eerste consult

Bij de homeopathische behandeling van ziekte kijkt de homeopaat niet alleen naar uw klacht, maar naar uw hele persoon. Een homeopathisch consult kost daarom meer tijd dan een consult bij een huisarts of specialist. Zo kan een eerste consult 1 á 2 uur duren. Dit is nodig om een goed beeld van uw gezondheidstoestand te krijgen.

 

Tijdens dit eerste consult verzamelt de homeopaat drie soorten gegevens:

  1. Symptomen die direct met uw klacht of ziekte te maken hebben
  2. Symptomen die typisch zijn voor uw reactie op de klacht of ziekte
  3. Persoonlijke kenmerken die niet direct met de klacht of ziekte te maken hebben

 

Met deze gegevens stelt de homeopaat een geneesmiddelbeeld samen dat past bij uw klacht én bij u als persoon.

Homeopathische geneesmiddelen

Stetoscoop met kruidenDe homeopaat toetst het geneesmiddelbeeld aan het repertorium en de Materia Medica's (homeopathische naslagwerken). Na de keuze voor een homeopathisch geneesmiddel, krijgt u meestal één of meerdere korreltjes met een voorschrift hoe ze in te nemen. Hoe vaak u het homeopathisch geneesmiddel moet innemen hangt af van de algemene toestand van u als patiënt. Meer over homeopathische middelen.

Vervolgconsult

Een paar weken na het eerste consult komt er vaak een vervolg bij de homeopaat. Dit is om te bespreken hoe u reageert op de geneesmiddelen en welke vervolgbehandeling nodig is.

Geen verwijzing nodig

Homeopathische artsen behandelen allerlei klachten en ziekten. U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te maken met een homeopathisch arts. U kunt gewoon bellen voor extra informatie of een afspraak. Zoek een homeopaat bij mij in de buurt.

 

Vind een homeopaat