homeopaat zoeken

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een algemeen bekend begrip. Maar wat betekent homeopathie eigenlijk? En hoe is het ontstaan?

Klassieke homeopathie

Vijzel Witte AchtergrondHomeopathievergelijker.nl is met name gericht op de klassieke homeopathie. Een natuurlijke geneeswijze, oorspronkelijk door Samuel Hahnemann ontwikkeld. Hahnemann was arts en scheikundige. In de 18e eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de klassieke homeopathie. De homeopathie spreekt in het kort gezegd het herstelvermogen van uw lichaam aan.

 

Zo wordt echt de oorzaak van ziekte en klachten aangepakt. Het bevorderen van langdurige genezing staat centraal.

Homeopaten: Een verzamelbegrip

Het begrip homeopaten is een verzamelbegrip voor artsen en therapeuten. Artsen voor homeopathie zijn universitair geschoolde artsen, die daarnaast bekwaamd zijn in de (klassieke) homeopathie. Therapeuten voor homeopathie noemen zichzelf meestal 'klassiek homeopaten'. Homeopathievergelijker.nl kiest ervoor alleen homeopaten in het bestand op te nemen die zijn aangesloten bij de Artsenvereniging Voor Homeopathie Nederland (VHAN) en de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) . Meer over onze werkwijze.

Homeopathische geneesmiddelen

Bij klassieke homeopathie schrijft de homeopaat ook geneesmiddelen voor. Hij kiest het homeopathisch middel niet alleen uit op basis van uw klacht of ziekte, maar op basis van u als persoon, wat typerend is voor u. Meer weten? Lees alles over homeopathische middelen

 

Vind een homeopaat