homeopaat zoeken

Links

Academie voor Klassieke Homeopathie - www.avkh.nl
Bij de Academie voor Klassieke Homeopathie kan de zesjarige beroepsopleiding tot klassiek homeopaat gevolgd kan worden. Deze opleiding is erkend door de NVKH. Dankzij deze erkenning wordt een consult geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland - www.anzn.nl
De Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland (ANZN) heeft al ruim 25 jaren ervaring in het verzorgen van beroepsopleidingen in de complementaire gezondheidszorg. De opleiding  klassieke homeopathie van de ANZN is een vijfjarig deeltijdopleiding op hbo-niveau en wordt erkend door NVKH. 

 

Artsenvereniging Voor Homeopathie - www.vhan.nl
De Artsenvereniging Voor Homeopathie (VHAN) is een medisch wetenschappelijke vereniging. De VHAN heeft als doel om homeopathische geneeskunde te integreren in de algemene gezondheidszorg. Daarnaast stelt de vereniging voorwaarden aan de kwaliteitseisen van haar leden en stimuleert zij de wetenschappelijke ontwikkeling van de homeopathie.

 

Hahnemann Instituut Nederland - www.hahnemanninstituut.nl
Het Hahnemann Instituut Nederland in Den Haag is een nascholing- en opleidingsinstituut voor klassieke homeopathie.

 

Hogeschool Hippocrates - www.hogeschoolnatuurgeneeskunde.nl
Hippocrates is de oudste opleiding voor complementaire geneeswijzen in Nederland. Hier kan onder andere de opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd worden.

 

Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem - www.hvna-opleidingen.nl
De Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem (HVNA) verzorgt al 30 jaar de deeltijdopleiding op hbo-niveau in de klassieke homeopathie. De hogeschool is CRKBO gecertificeerd, hieruit blijkt dat er aan verschillende kwaliteitseisen wordt voldaan.

 

Homeopathie Netwerk - www.homeopathienetwerk.nl
Homeopathie Netwerk is een onafhankelijke organisatie die in 2008 is opgericht. Het netwerk verspreidt informatie over klassieke homeopathie. Op de website van de organisatie staan artikelen, nieuws, informatie en wetenswaardigheden. Daarnaast is er een forum en kunnen bezoekers zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

 

Homeopaten zonder Grenzen - www.hzg.nl
De internationale organisatie Homeopaten zonder Grenzen is in 1984 in Frankrijk opgericht. De verschillende afdelingen, die zich over de hele wereld bevinden, hebben als om gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken.

 

Infolijn Alternatieve Geneeswijzen - www.infolijn-ag.nl
De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen geeft informatie, hulp en persoonlijk advies over een veilige alternatieve aanpak van gezondheidsproblemen.  

 

IOCOB - www.iocob.nl
IOCOB ontwikkelt en steunt innovatief onderzoek en onderwijs en verstrekt onpartijdige informatie op het gebied van complementaire behandelwijzen. Daarnaast heeft stichting IOCOB een keurmerk ontwikkeld voor complementaire stromingen.

 

Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen - www.kab-klachten.nl
Heeft u klachten over de manier waarop u behandeld wordt? Neem dan contact op met de klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB).

 

Nederlandse Vereniging van klassiek homeopaten - www.nvkh.nl
De Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) is een vereniging van homeopaten die de beroepsopleiding klassieke homeopathie hebben gevolgd. Deze opleiding duurt 5 tot 6 jaar.

 

Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie - www.npcf.nl
De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie  (NPCF) is een vereniging van patiënten- en consumentenorganisaties die zich sterk maken voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst.

 

Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie - www.opleidingscentrumklassiekehomeopathie.nl
Bij het Opleidingscentrum voor Klassieke Homeopathie (OCKH) kan een praktische en moderne opleiding tot klassieke homeopaat gevolgd worden.

 

Patiënten Platform Complementaire Zorg - www.ppcg.nl 
In Patiënten Platform Complementaire Zorg (PPCG) hebben diverse patiëntenorganisaties hun krachten gebundeld. De organisatie zet zich in om de erkenning van complementaire zorg in Nederland te bevorderen.

 

School voor Homeopathie Amersfoort - www.schoolvoorhomeopathie.nl
In 1982 is de School  voor Homeopathie Amersfoort opgericht. Zij biedt een 6-jarige deeltijdopleiding Klassieke Homeopathie op Hbo-niveau aan. De school is erkend door de NVKH, NOKH, VNT en de FONG.

 

World Homeopathy Awareness Week - www.worldhomeopathy.org
World Homeopathy Awareness Week (WHAO) is een non-profit organisatie die een wereldwijd netwerk heeft opgezet om homeopathie te promoten.